Man opgepakt die raam met Cartoon-mohammed zou hebben ingegooid

Man opgepakt die raam met Cartoon-mohammed zou hebben ingegooid

De ruit van de woning werd helemaal vernield toen het verkeersbord naar binnen werd gegooid. Foto: rr

Boom -

De lokale politiezone Rupel heeft een verdachte opgepakt voor de feiten van afgelopen zondag in Boom. Toen had een man een raam ingegooid omdat er een Mohammed-cartoon aan hing.

De verdachte had de cartoon opgemerkt aan de gevel van een woning in de Kerkstraat. De kerel belde aan en trapte tegen de deur. Toen de bewoner de deur niet openmaakte, haalde hij iets verderop een verkeersbord en gooide hij het door het raam.

De cartoon, waarop de figuur van de profeet Mohammed was afgebeeld met een klein bommetje op het hoofd, nam hij mee. Het ging om een nagetekende cartoon die eerder in het Franse magazine Charlie Hebdo was verschenen.

De recherche van de lokale politie Rupel bestudeerde onder meer de beelden van de bewakingscamera's in het centrum van Boom en kwam maandagavond uit bij een 26-jarige man uit Boom.

De verdachte werd ondervraagd en zou ondertussen ook bekentenissen hebben afgelegd. Hij werd dinsdag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen geleid en die besliste om de man aan te houden op verdenking van zware diefstal en verboden wapenbezit omdat de man ook zou opgemerkt zijn met een mes.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio