Roglic wil na blitzstart in Spanje nog niet te ver vooruit kijken: “Weten niet hoelang Vuelta zal duren”

Roglic wil na blitzstart in Spanje nog niet te ver vooruit kijken: “Weten niet hoelang Vuelta zal duren”

Foto: AFP

Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) zorgde dinsdag na zijn landgenoot Jan Tratnik in de Giro voor de tweede Sloveense ritzege in een grote ronde op één dag. Hij nam met winst tijdens de openingsdag van de Vuelta ook de rode leiderstrui, maar kijkt nog niet vooruit naar de strijd voor eindwinst.

“Het is mooi om te winnen, hé”, trapte Roglic na zijn ritzege bovenop Alto de Arrate een open deur in. “De ploegmaats toonden opnieuw dat ze allemaal sterk zijn. Ze werkten de hele dag perfect. Op de slotklim ging het volle gas. Ik denk dat we allemaal afzagen. Sepp (Kuss, red.) vloog. We hebben gek sterke jongens in de ploeg. Dat ik aan het eind kon winnen, is top. Daar ben ik superblij mee. Een mooie start.”

In de Tour kwam Roglic pas op de negende dag in de gele trui, die hij vervolgens op de voorlaatste dag moest afstaan na de tijdrit naar La Planche des Belles Filles. In de Vuelta komt hij dus al in etappe 1 in de rode leiderstrui. Kan hij die achttien dagen lang verdedigen? “Laat ons starten met één dag. Het is een bizar seizoen, waarin ik veel koersdagen had, en veel stress. Ik wil hier gewoon genieten. Van dag tot dag.”

“Het is een speciale Vuelta, ook voor mij. Het is supermooi dat we in deze tijden toch nog kunnen koersen. Hopelijk wordt het iets moois voor de fans die thuis kijken. Maar de aanloop was niet normaal, en we weten niet hoelang de wedstrijd gaat duren en hoe hij gaat verlopen. We focussen dus dag per dag, proberen zoveel mogelijk te winnen en zolang mogelijk de ploegmaats voorin te houden in het klassement.”

Het was al de achtste seizoenszege voor de 30-jarige Roglic, die pas op 21 juni zijn eerste wedstrijd van 2020 reed. Eerder won hij dit seizoen op WorldTour-niveau ook al Luik-Bastenaken-Luik, een etappe in de Ronde van Frankrijk en het Critérium du Dauphiné.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.