Remco Evenepoel niet naar Vuelta na gesprek met Patrick Lefevere : “Bochtenwerk kwam te vroeg”

Remco Evenepoel niet naar Vuelta na gesprek met Patrick Lefevere : “Bochtenwerk kwam te vroeg”

Evenepoel belandde tijdens de Ronde van Lombardije in de ravijn. Foto: AFP

Remco Evenepoel sprak uitgebreid over zijn spectaculaire val in de Ronde van Lombardije met de Franse krant L’Equipe. Onze jonge landgenoot zit alweer een tijdje op de fiets sinds zijn spectaculaire duik en pakt het leven sinds die val anders aan. Al hoeven zijn fans niet in paniek te slaan: Evenepoel is nog altijd even ambitieus als voordien.

Nog steeds begrijpt Remco Evenepoel niet goed hoe hij zo hard is kunnen vallen in de Ronde van Lombardije. “Ik kende de twee gevaarlijke bochten in die afdaling. De eerste ging vlot, maar bij de tweede was het alsof mijn lichaam en hersenen vergeten waren om te draaien. Het was raar, ik was zelfverzekerd maar mijn lichaam weigerde de bocht te nemen.”

Intussen traint het supertalent wel alweer opnieuw. “Dat is echt een overwinning want de dokters hadden niet verwacht dat ik zo snel de training zou hervatten.”

Evenepoel hoopte zelfs nog op een deelname aan de Vuelta. “Ik heb over die mogelijkheid gepraat met Patrick Lefevere. Ik belde hem tijdens de Tour op, maar we hadden snel begrepen dat het niet zo simpel zou zijn om weer competitief te zijn. Het bochtenwerk kwam te vroeg.”

“Ik pak het leven nu anders aan”

Dus kijkt hij al reikhalzend uit naar volgend seizoen. “De val heeft mijn visie op mijn carrière niet veranderd. Ik heb het geluk dat ik nog jong ben. Ik denk dat een renner van 30 jaar zijn carrière had moeten beëindigen na zo’n valpartij.”

Zijn visie op het leven is wel wat gewijzigd. “Ik pak het leven nu anders aan. Elke dag. Ik kan nu wel genieten van een taartje na een training. Ik zeg ook niet meer dat ik moet trainen. Ik zeg dat ik zin heb in een training.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.