Reconstructie van moord Ilse Uyttersprot afgerond: “Ik ga straks naar mijn cliënte om haar te vertellen wat er nu echt gebeurd is”

In Aalst is de reconstructie van de moord op Ilse Uyttersprot, die in augustus om het leven gebracht werd, woensdagmorgen vlot verlopen. De verdachte werkte mee aan de wedersamenstelling, maar over de inhoud willen de advocaten geen commentaar geven. “We gaan ervan uit dat het een assisenproces wordt waar alle antwoorden naar boven kunnen komen”, zegt advocaat van de burgerlijke partij Anthony Mallego.

jvh, cdsBron: Eigen berichtgeving, Belga

Uyttersprot kwam in de nacht van 3 op 4 augustus 2020 om het leven. Op de ochtend van 4 augustus meldde haar nieuwe vriend Jurgen D. zich bij de politie. Die vond in zijn woning in de Meuleschettestraat het levenloze lichaam van de CD&V-politica, de voormalige burgemeester van Aalst. De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord en de raadkamer van Dendermonde bevestigde meermaals zijn aanhouding.

“Emotioneel veel te zwaar voor moeder”

De reconstructie moest meer duidelijkheid brengen over de omstandigheden van de moord. De verdachte werkte mee aan het onderzoek en bevestigde zijn eerdere versie van de feiten. Over de inhoud van de reconstructie geven de advocaten geen commentaar.

De moeder van Uyttersport was niet aanwezig bij de reconstructie. “Omdat dat emotioneel veel te zwaar is”, aldus haar advocaat Jef Vermassen. “De onderzoeksrechter heeft absoluut respect gevraagd voor het geheim van het onderzoek, ik mag er niks over vertellen. Maar ik zal straks naar mijn cliënte gaan om haar te vertellen wat er nu echt gebeurd is. En dat zal heel zwaar zijn.”

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

Meer over Ilse Uyttersprot

Video

Keuze van de redactie