Met ’t Pajotterke ligt het eerste volledig lokale brood in de winkelrekken: “Vroeger werd ons kwaliteitsgraan verwerkt in veevoeder”

Met ’t Pajotterke ligt het eerste volledig lokale brood in de winkelrekken: “Vroeger werd ons kwaliteitsgraan verwerkt in veevoeder”

Foto: idh/idh

Gooik / Lennik / Sint-Pieters-Leeuw / Affligem / Ninove / Zwalm / Zottegem -

Sinds deze week ligt ’t Pajotterke in de winkelrekken van negen bakkers. ’t Pajotterke werd speciaal ontworpen op basis van kwaliteitsgranen uit Gooik die ook in Gooik tot bloem werden vermalen. ’t Pajotterke is hiermee het eerste korte keten-brood uit de regio.

“Vroeger was het normaal dat bakkers granen gebruikten van landbouwers uit hun dorp om brood te bakken. Het Pajottenland stond gekend als de graanschuur van Brussel. Maar de jongste decennia is dit echt ...

Meest gelezen uit de buurt