Kogel is door de kerk: Stelvio donderdag wel, Agnello zaterdag niet in Giro-parcours

Kogel is door de kerk: Stelvio donderdag wel, Agnello zaterdag niet in Giro-parcours

De kogel is door de kerk: het Giro-peloton rijdt donderdag wel degelijk over de Stelvio (2758m). De Col d’Agnello (2744m) wordt komende zaterdag niet beklommen.

De gunstige weersvoorspelling heeft de organisatie doen besluiten om de Stelvio niet uit het parcours te schrappen. De temperatuur omstreeks drie uur in de namiddag ligt boven het vriespunt en er wordt tijdens de beklimming en, belangrijker, de afdaling, geen neerslag verwacht. Eens over de Stelvio moeten de renners immers nog dalen tot in Bormio van waaruit ze de beklimming naar Lago di Cancano beginnen, waar de finish is getrokken.

Zaterdag worden de renners opnieuw verondersteld naar een grote hoogte te klimmen. Toch ziet het ernaar uit dat de beklimming van de Col d’Agnello (2744m) en bijgevolg ook die van de Col d’Izoard geschrapt zal worden. Dat heeft twee redenen: er wordt zaterdag wel neerslag verwacht en er is de situatie met Covid-19. De toestand in Frankrijk is zorgwekkend en bijeenkomsten met meer dan zes personen zijn niet toegestaan. Intussen is al een alternatief parcours bekend. De renners zullen drie keer de beklimming naar Sestrière moeten afwerken, goed voor 3500 hoogtemeters.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.