Marc Dutroux vraagt geen vervroegde vrijlating meer

Marc Dutroux vraagt geen vervroegde vrijlating meer

Foto: AFP

Bruno Dayez, een van de advocaten van Marc Dutroux, gaat voorlopig geen voorwaardelijke invrijheidstelling meer vragen voor zijn cliënt. Aanleiding van die beslissing is het vernietigende psychiatrische rapport over Dutroux dat werd opgemaakt naar aanleiding van zijn verzoek om vervroegd vrij te komen.

Volgens het definitieve psychiatrische rapport over Dutroux vormt hij nog steeds een hoog risico op recidive en kan hij nog steeds omschreven worden als een psychopaat, omdat hij geen spijt en empathie toont. De conclusie van het rapport is dat Dutroux nog steeds een gevaar is voor de samenleving.

Op basis van dat rapport heeft Bruno Dayez, een van de advocaten van Dutroux, beslist niet opnieuw om een vervroegde vrijlating te vragen. “Ik ga voorlopig mijn energie steken in het verbeteren van zijn detentievoorwaarden of de aanpassing ervan”, klinkt het.

Marc Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de ontvoering, opsluiting en het seksueel misbruik van zes meisjes in 1995 en 1996 en het vermoorden van vier van zijn slachtoffers. Hij zit nu al 23 jaar in de cel.

Corrigeer

MEER NIEUWS