Dagelijks meer dan tweehonderd besmettingen erbij in Kempen, vooral Mol en Balen erg getroffen

Dagelijks meer dan tweehonderd besmettingen erbij in Kempen, vooral Mol en Balen erg getroffen

Themabeeld. Foto: Photo News

Balen / Mol / Merksplas -

Maar liefst 1.455 nieuwe besmettingen kwamen er de voorbije week in de Kempen bij, gemiddeld 207 per dag. Maar liefst 250 van die positieve testen zijn onder de bevolking van Balen en Mol vastgesteld.

Zolang de testcentra nog altijd iedereen testen, tekent zich ook in de Kempen iedere nieuwe dag een nieuw coronarecord af. 1.455 nieuwe besmettingen in één week, dat is op een handvol gevallen na evenveel als de vorige twee piekmaanden april en september samen. Er komen nu gemiddeld per dag meer nieuwe coronapatiënten bij dan gemiddeld per week in september.

1 op de 5 positief in triagecentra Herentals en Turnhout Video: RTV

Mol spant in totale cijfers al een tweetal weken de kroon: de voorbije zeven dagen is van 145 Mollenaars een positieve test afgenomen. Maar het virus vindt ook vlot zijn weg naar buurgemeente Balen, waar de teller na één week op 105 besmettingen staat. In Geel zijn er 98 gevallen bijgekomen, in Turnhout 95, in Herentals 89, in Rijkevorsel 84 en in Hoogstraten 83. Omgerekend naar de lokale bevolking scheert de besmettingsgraad in Merksplas (als zwaarst getroffen gemeente in de provincie), Rijkevorsel, Beerse, Retie en Olen de hoogste toppen.

Stroomversnelling

“De afgelopen week zijn we in een stroomversnelling van stijgende besmettingscijfers beland”, zegt de Molse burgemeester Wim Caeyers (CD&V). “We zitten momenteel aan een incidentiecijfer van 378 besmettingen op 100.000 inwoners voor de laatste zeven dagen (over twee weken ligt dat incidentiecijfer op 567, red.). Daarnaast zijn ook de ziekenhuisopnames in het Heilig Hartziekenhuis de afgelopen tien dagen fors opgelopen. Uit onze lokale controletoren blijkt bovendien dat het virus sterk aanwezig is in alle gehuchten. We weten niet of de situatie de komende dagen stabiliseert of verder verslechtert.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN