Tim Declercq is blij met eerste podiumplaats in WorldTour-koers: “Dit doet deugd”

Tim Declercq vierde zijn tweede plaats in de Ag Driedaagse Brugge-De Panne. ©  Photo News

Met een tweede plaats in de Driedaagse Brugge-De Panne mocht Tim Declercq (Deceuninck - Quick-Step) woensdag voor de eerste keer in zijn carrière het podium op van een WorldTour-koers. Aan de Belgische Kust moest hij enkel zijn ploeggenoot Yves Lampaert voor zich dulden. “De eerste keer op zo’n podium: dat doet deugd”, bekende Declercq na afloop.

Bron: BELGA

“Toen we finale introkken met vier man van de ploeg, was het de opdracht de zege binnen het team te houden. Yves Lampaert ging op zeven kilometer van de finish aanvallen en wij konden voldoende afstoppen waardoor hij zijn voorsprong snel kon uitbouwen. Ik zag op het einde mijn kans nog schoon om ook te gaan aanvallen. Yves Lampaert was toch al lang buiten schot en dus maakte ik jacht op die tweede plaats. Let op, ik ken mijn plaats nog steeds in de ploeg. Ik zal altijd helper blijven, maar dit is toch leuk om mee te nemen.”

Het werd een waanzinnige wedstrijd die door de organisatoren zelfs werd ingekort. “We wisten al deze ochtend, toen we het weerbericht raadpleegden, dat dit een zeer heroïsche dag zou worden. De rukwinden, van soms wel meer dan 40 kilometer per uur, zouden echt wel huis houden in De Moeren. Dat gebeurde ook. Het was nog net te doen. Soms werd het wel gevaarlijk met de hevige windstoten. We wisten dat we mentaal klaar moesten zijn. In dergelijke omstandigheden krijg je echt mooie koersen.”

(belga)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer