Al jaren valt hij studenten lastig met vreemd verzoek, nu is er voor het eerst beeld van ‘voetenman’

Al jaren valt hij studenten lastig met vreemd verzoek, nu is er voor het eerst beeld van ‘voetenman’

Foto: Faroek, Federale Politie

Gent -

Lang werd er gedacht dat het om een urban legend ging, maar er zijn nu toch beelden van de beruchte Gentse ‘voetenman’. Die werden woensdagavond getoond in het opsporingsprogramma Faroek.

Het verhaal van de ‘voetenman’ gaat al sinds 2006 rond in het Gentse studentenmilieu. De man dringt koten binnen en vraagt aan studentes of hij aan hun voeten mag ruiken. Spreken doet hij niet, maar aan de hand van gebaren en een simpele tekening maakt hij duidelijk wat hij wil. Al is het niet duidelijk of de man ook daadwerkelijk niet kan praten, of dat hij het als smoes gebruikt om de koten binnen te geraken.

LEES OOK. Ophelia (25) was slachtoffer van Gentse ‘voetenman’: “Verstijfd van schrik deed ik wat hij vroeg”

(Lees verder onder de foto)

Al jaren valt hij studenten lastig met vreemd verzoek, nu is er voor het eerst beeld van ‘voetenman’
Foto: Faroek VTM

Enkele weken geleden verspreidde de federale politie voor het eerst een opsporingsbericht met daarin een robotfoto en werd er gevraagd naar tips. En nu zijn er dus ook videobeelden van de man. Die werden door een bewakingscamera gemaakt op 15 oktober toen hij opnieuw binnendrong in een studentenkot. Hij klopte aan bij verschillende studenten en stapte bij één iemand ook binnen. Hij begon te tekenen en drong bij de studente aan om aan haar voeten te mogen ruiken, maar zij weigerde.

Ondertussen hebben al 17 studentes effectief een klacht ingediend. De politie vraagt in de eerste plaats aan de man zelf om zich te melden, omdat hij mogelijk hulp nodig heeft.

LEES OOK. Onderzoek naar Gentse ‘voetenman’ brengt herinneringen boven aan beruchte slipjesdief die nooit werd ontmaskerd

Heeft u meer informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie op het gratis nummer 0800/30 300 of via mail opsporingen@police.belgium.eu

Corrigeer

MEER NIEUWS