Ploeg van Victor Campenaerts lijkt toch verder te gaan zonder NTT

Ploeg van Victor Campenaerts lijkt toch verder te gaan zonder NTT

Foto: BELGA

Officieel is het nog niet, maar het lijkt erop dat sportief manager Bjarne Riis en algemeen manager Douglas Ryder toch een oplossing zouden vinden om de World Tourploeg NTT Pro Cycling in het peloton te houden.

Einde september raakte bekend dat het Japanse telecommunicatiebedrijf NTT eind dit seizoen als hoofdsponsor de handdoek werpt. Bij de Zuid-Afrikaanse World Tourploeg liggen onder anderen Victor Campenaerts, Domenico Pozzovivo, Matteo Sobrero en Dylan Sunderland nog onder contract. De werelduurrecordhouder heeft zelfs een verbintenis tot eind 2022.

Het was een optimistische Zuid-Afrikaanse manager die dinsdag in de Girokaravaan neerstreek. In de buik van het peloton gaat de tamtam dat personeelsleden opnieuw een contract werd aangeboden voor volgend jaar. Dat is een eerste signaal dat het de goede kant uitgaat. Onder welke vorm de ploeg van de tandem Ryder-Riis in het peloton zou blijven, is nog niet bekend. Maar Riis mikt nog altijd op de World Tour. Spurter Nizzolo, allrounder Boasson Hagen, veteraan Gasparotto, ex-Omloop Het Nieuwsblad-winnaar Valgren en de Amerikaan Ben King zijn de bekendste namen die einde contract zijn.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.