Bouwsector boos op Planckaerts: “Ronduit amateurisme, en dat is gevaarlijk”

Bouwsector boos op Planckaerts: “Ronduit amateurisme, en dat is gevaarlijk”

De familie Planckaert is erin geslaagd de bouwsector kwaad te krijgen met hun ‘Château Planckaert’ dat ze volop aan het verbouwen zijn in hun gelijknamige programma. Volgens de sector houdt het populaire gezin zich niet aan de veiligheidsvoorschriften. “We kunnen ronduit spreken van amateurisme”.

Château Planckaert trekt meer dan een miljoen kijkers met de verbouwingen die ze doen in hun Franse château. Maar volgens de bouwsector doen ze dat niet volgens de regels van de kunst en zondigt het gezin zowat tegen alle veiligheidsregels in de bouw. “Wie in de bouw werkt en dus de nodige veiligheidsregels kent, schrikt zich een bult bij het zien van de werkzaamheden van de Planckaerts. Zelfs als klussers zouden ze zich beter aan essentiële veiligheidsvoorschriften houden, anders belanden we in één van de volgende afleveringen met één van de familieleden in het ziekenhuis”, klinkt het bij Confederatie Bouw.

LEES OOK. Leven als Planckaert in Frankrijk: hoe koop je een chateau, hoeveel kost het en is het een goede investering?

De sector geeft ook enkele voorbeelden van zware fouten op de werf. Zo balanceerde Francesco bij het doorzagen van dragende dakbalken over die balken, en dat zonder zekering of valbescherming. Die doorzagen en tegelijkertijd op het dak staan is volgens de sector ook onverantwoord.

“De Planckaerts geven met andere woorden helemaal niet het goede voorbeeld, ook al zijn ze al jaren actief in de bouw- en verbouwsector. Maar terwijl bouwbedrijven steeds meer de nadruk leggen op veiligheid, kunnen we bij deze familie ronduit spreken van amateurisme. En dat is in de bouwsector bijzonder gevaarlijk”, vindt de sector.

bekijk ook

Wie zijn de Planckaerts? Zo zagen ze er vroeger en nu uit

Corrigeer

MEER NIEUWS