Afdeling Begijnenstraat in quarantaine na besmetting gedetineerde

Afdeling Begijnenstraat in quarantaine na besmetting gedetineerde

Archiefbeeld. Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen -

Een afdeling van het arresthuis in de Begijnenstraat in Antwerpen is in quarantaine geplaatst nadat een gedetineerde positief had getest op Covid-19. Dat bevestigt het gevangeniswezen.

Volgens woordvoerster Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen is er geen hoogrisicocontact geweest tussen de besmette gedetineerde en het personeel. Wel worden de andere gedetineerden op de afdeling ook getest. Zij blijven afgezonderd van de rest van het arresthuis. “Dankzij de goede opvolging van de richtlijnen door zowel personeel, directie als gedetineerden, is de situatie nu onder controle”, aldus Van De Vijver.

Voor het personeel van de Begijnenstraat, dat al jaren kreunt onder de overbevolking in de gevangenis, zorgt de aanhoudende coronacrisis voor extra druk. Een personeelslid heeft het over een “onhoudbare situatie”.

“Het gevangeniswezen is zich terdege bewust van de moeilijke werkomstandigheden”, aldus Van De Vijver. “Er komen dagelijks gedetineerden bij in de arresthuizen en nu de coronacijfers in de buitenwereld stijgen, stijgt jammer genoeg ook de kans dat iemand het virus met zich mee binnen brengt. Ik kan garanderen dat alles in het werk wordt gesteld om dat te vermijden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio