Franse bestuurder onder invloed in Antwerpen opgepakt na achtervolging: ouders rijden 300 kilometer om hem op te pikken bij politie

Franse bestuurder onder invloed in Antwerpen opgepakt na achtervolging: ouders rijden 300 kilometer om hem op te pikken bij politie

Archiefbeeld. Foto: Fred Debrock

Antwerpen -

Een jonge Fransman is woensdagnacht opgepakt op de Antwerpse Ring na een lange achtervolging die was begonnen in het Brusselse. Hij bleek onder invloed van drugs, zijn ouders reden driehonderd kilometer vanuit Frankrijk om hem te komen halen.

De man vluchtte via de E19 richting Breda weg van een controle. Ter hoogte van Antwerpen kreeg de achtervolgende wegpolitie bijstand van onder meer een snelleresponsteam van de lokale politie van Antwerpen. Dankzij de goede samenwerking tussen de verschillende ploegen kon de man zonder brokstukken worden klemgereden.

Volgens de federale wegpolitie was de Fransman, die ook een hond bij zich had, onder invloed van drugs. Na zijn arrestatie stelde hij zich meewerkend op tegenover de politie. Hij werd overgebracht naar een politiekantoor, waar zijn ouders werden gecontacteerd.

Zij stapten meteen in hun auto en reden vervolgens 300 kilometer om hun zoon te komen halen. De factuur voor zijn nachtelijke escapade volgt later: behalve voor zijn ontsnappingspoging zal de man zich ook moeten verantwoorden voor het rijden onder invloed van drugs.

Corrigeer

MEER NIEUWS