Ladingdieven krijgen 10 maanden cel

Ladingdieven krijgen 10 maanden cel

Foto: Belga

Vilvoorde / Peutie -

Vier Roemeense mannen zijn door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van tien maanden. De vier waren opgepakt langs de snelweg en volgens de rechtbank ging het duidelijk om ladingdieven. Een vijfde man, die samen met de andere vier was opgepakt, werd vrijgesproken.

De vijf mannen werden in de nacht van 1 op 2 juli 2020 opgepakt door de federale wegpolitie. Een patrouille van de wegpolitie voerde die nacht een controle uit op de snelwegparking in Peutie en merkte daar een bestelwagen met Roemeense nummerplaat op. De agenten stelden zich verdekt op en zagen hoe vier mannen uit de bestelwagen stapten en bij 17 vrachtwagens de dekzeilen opensneden of de laaddeuren probeerden te openen. Uiteindelijk werd er niets gestolen en vertrok de bestelwagen opnieuw. De politie volgde hen nog via Waarloos tot in Antwerpen, waar de bestelwagen werd tegengehouden en de vijf inzittenden werden opgepakt.

Volgens de advocaten van het vijftal hadden die geen criminele bedoelingen.

“Ze waren op zoek naar Roemeense truckchauffeurs om hen te vragen of die hen wat brandstof wilden verkopen voor hun bestelwagen”, klonk het. “Dat zou goedkoper geweest zijn dan tanken aan een tankstation.”

De rechtbank vond die verklaring ongeloofwaardig en was van oordeel dat de vier mannen die in de vrachtwagen hadden gekeken, wel degelijk op zoek waren geweest naar spullen die ze konden stelen. Die vier werden dan ook veroordeeld tot gevangenisstraffen van tien maanden. De vijfde man, die in de bestelwagen was blijven zitten, werd vrijgesproken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio