Overlegcomité komt donderdag om 20 uur opnieuw (digitaal) samen

Overlegcomité komt donderdag om 20 uur opnieuw (digitaal) samen

Foto: BELGA

Het Overlegcomité komt donderdag om 20 uur digitaal samen. Dat wordt bevestigd door de kabinetten van premier Alexander De Croo (Open VLD) en van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Op het programma staan de protocollen van onder meer de cultuur- en de sportsector.

Op het laatste Overlegcomité, van vorige week vrijdag, werd aangekondigd dat er een aparte beslissing zou volgen over cultuur en sport. Daarvoor moeten protocollen worden opgesteld, die samenhangen met de langverwachte barometer van de epidemie.

Jambon liet donderdagochtend in het parlement verstaan dat er voor cultuur geen grote verstrenging moet worden verwacht. Hij stemde woensdag al af met zijn collega’s van de twee andere gemeenschappen. Voor sport komt er mogelijk wel een substantiëlere ingreep, valt donderdagnamiddag te horen bij zijn kabinet.

De federale en deelstaatregeringen overleggen donderdagavond al een eerste keer, valt te horen bij het kabinet van de premier. Ook daags voor het Overlegcomité van vorige week vond al eens een eerste discussie plaats. Vrijdag kan het Overlegcomité dan hernemen, valt te horen.

De Croo: “Ik mag hopen dat als we samen beslissingen nemen, we ze ook samen verdedigen”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN