Het verhaal achter de tranen van Dan Martin in Vuelta: “Eerste zege sinds mijn kinderen zijn geboren”

Het verhaal achter de tranen van Dan Martin in Vuelta: “Eerste zege sinds mijn kinderen zijn geboren”

Foto: AFP

Daniel Martin (Israel Start-Up Nation) heeft zijn 21e zege uit zijn carrière beet. De Ier won op de steile slotklim in de Vuelta en was daar zichtbaar blij mee. “Dit is mijn eerste zege sinds mijn kinderen zijn geboren”, vertelde hij in tranen, “hier ben ik zo blij mee.”

De laatste zege van de Ier dateerde van de zesde etappe in de Tour de France van 2018, op de Mür-de-Bretagne. Sindsdien moest hij zich vaak tevreden stellen met ereplaatsen. “Ik wilde graag een etappe winnen voor het team, omdat ze erg goed werk voor mij leveren. Het team is erg gemotiveerd om het hier goed te doen, ook vanwege covid 19 en de vele zorgen en problemen dat dit virus met zich meebrengt. De ploeg was altijd loyaal en steunde ons tijdens de pandemie, we moesten ook niet inleveren. We bleven daardoor enorm gemotiveerd tijdens de lockdown en trainden hard. Ik was er al een paar keer zo dicht bij dit jaar, nu is het raak.”

Na de eerste overwinning in een grote ronde in de Giro met Alex Dowsett in de achtste etappe bezorgt de Ier nu een tweede zege in een rittenkoers. “Elke ploeggenoot heeft een aandeel in deze overwinning. Een deel was voor hen en een deel voor mijn vrouw. Dit is de eerste keer dat ik een etappe win, sinds mijn kinderen zijn geboren. Het is heel speciaal. Ik wilde hier zo graag winnen, zeker na mijn blessure in de Tour waardoor ik geen rit kon winnen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.