Italiaanse renner tweemaal betrapt op doping in de Giro

Italiaanse renner tweemaal betrapt op doping in de Giro

Foto: Instagram.

De Italiaanse renner Matteo Spreafico (Vini Zabù-Brado-KTM) is betrapt op doping in de Giro. Bij een dopingtest werd het verboden product Enobosarm, ook wel bekend als Ostarine, gevonden. Dat is een middel met dezelfde werking als anabole steroïden. Zowel op 15 als op 16 oktober testte hij positief op het product.

De 27-jarige Italiaan was bezig aan zijn eerste grote ronde en wordt meteen naar huis gestuurd tijdens zijn debuut. Spreafico heeft wel het recht om een analyse van de B-stalen te vragen, maar daar wachtte de UCI niet op om actie te ondernemen. Hij is voorlopig geschorst en moest de Giro dus verlaten. In de bewuste rit van 15 oktober eindigde hij 116de, in die van 16 oktober finishte hij als 93ste.

Spreafico werd in 2017 profwielrenner. Dit seizoen begon hij in dienst van Androni Giocattoli-Sidermec, maar in augustus maakte hij een tussentijdse transfer naar Vini Zabù-KTM, waar hij wel tot de Giro-selectie behoorde.

De UCI wil voorlopig geen verdere commentaar geven op de zaak.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.