Korte vakantie voor Mathieu van der Poel: Nederlandse kampioen neemt slechts tiental dagen rust

Korte vakantie voor Mathieu van der Poel: Nederlandse kampioen neemt slechts tiental dagen rust

Foto: Photo News

Als zijn herstel naar wens verloopt, neemt Mathieu van der Poel maar een tiental dagen rust. Daarna gaat hij voorzichtig weer aan de bak.

Mathieu van der Poel kon niet meteen genieten van zijn eerste vakantiedag. Na zijn duik in een West-Vlaamse beek in volle finale van de AG-Driedaagse Brugge-De Panne stond hij gisteren op met hoofdpijn en stijfheid over het hele lijf. Het gevolg van onder meer een lichte hersenschudding. “De eerste dagen zit er niets anders op dan te rusten”, aldus Thomas Sneyers, de communicatieverantwoordelijke van Alpecin-Fenix.

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen was er donderdagmiddag nog niet uit of hij even ergens anders een korte vakantie zou houden. Al is het wel vroeg dag, want zonder tegenbericht of verwikkelingen na zijn val heeft de Nederlandse kampioen slechts tien dagen rust in zijn agenda staan. “Daarna bouwen we geleidelijk aan weer op”, aldus ploegtrainer Kristof De Kegel. “De specifieke crosstrainingen zijn pas voorzien voor de eerste twee weken van december.” De eerste veldrit van de regerende wereldkampioen is zoals bekend de Scheldecross van 12 december in Antwerpen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.