Knieblessure voor Belgian Cat Kyara Linskens, die vier maanden out is

Knieblessure voor Belgian Cat Kyara Linskens, die vier maanden out is

Foto: VDB

Kyara Linskens liep een scheurtje in de meniscus van haar knie op. Het is voorlopig nog niet helemaal duidelijk hoe lang de center van de Belgian Cats buiten strijd zal zijn. Ze gaat in België een “second opion” vragen vooraleer over te gaan naar een operatie. Ze mist alvast de twee EK-kwalificatiewedstrijden volgende maand van de Belgian Cats tegen Portugal en Oekraïne.

Kyara Linskens, onder meer ex-Nymburk (Tsjechië) en Krasnoyarsk (Rusland) is dit seizoen aan de slag bij Magnolia Campobasso in de Italiaanse competitie. Afgelopen zondag blesseerde ze zich aan haar knie op het einde van de wedstrijd tegen Empoli. Uit onderzoek is intussen gebleken dat ze een scheurtje heeft in de meniscus.

In afspraak met haar club en met de staf van de Belgian Cats zal Kyara Linskens zich volgende week in België laten opereren. Ze laat de meniscus niet wegnemen, wel naaien. Na deze relatief kleine ingreep mag ze een maand niet op haar rechterknie steunen. Daarna volgt een revalidatie in Italië. Die herstelperiode duurt wellicht een drietal maanden. Kyara Linskens zou dus tegen eind februari opnieuw speelklaar zijn.

Linskens was uitstekend begonnen aan haar Italiaanse avontuur bij Campobassa. In de eerste vier wedstrijden van het seizoen stond ze gemiddeld 27 minuten op het parket en was ze gemiddeld goed voor 10 punten, 5,5 rebounds en 2 assists per wedstrijd. De 23-jarige en 1m90 grote center is al jaren vaste waarde bij de Belgian Cats. In 2017 haalde ze mee brons op het EK, in 2018 werd ze met de Cats vierde op het WK en in februari kwalificeerde zich mee en voor het eerst voor de olympische spelen in Tokio. Die spelen komen voor haar niet in het gedrang.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.