Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe over tweede debat Trump en Biden: “Trump heeft beeld gecorrigeerd dat hij enkel kan onderbreken en roepen”

Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe over tweede debat Trump en Biden: “Trump heeft beeld gecorrigeerd dat hij enkel kan onderbreken en roepen” Video: Het Nieuwsblad

Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe liet na het tweede debat tussen Donald Trump en Joe Biden haar licht schijnen op beide presidentskandidaten. Ook zij merkte dat het debat er beschaafder aan toeging dan de voorgaande. “Trump heeft het beeld gecorrigeerd dat hij enkel maar kan onderbreken en roepen”, stelt ze. “Vanuit zijn eigen team heerste de indruk dat het eerste debat vooral schadelijk was voor hem. Dat hij nu toonde dat hij ook rustig kan zijn en beheerst zijn punt maken, was voor een deel van zijn achterban niet onbelangrijk.”

Een duidelijke winnaar was er na het debat echter niet. “Ik denk dat ze allebei naar huis zijn gegaan met het gevoel dat het niet beter kon verlopen. Trump moet volgens de peilingen dan wel van ver komen, maar sinds de verkiezingen van 2016 zal niemand uitsluiten dat hij toch wint.”

Corrigeer