Kirsten Flipkens net als Elise Mertens in halve finales dubbelspel op WTA-toernooi Ostrava

Kirsten Flipkens net als Elise Mertens in halve finales dubbelspel op WTA-toernooi Ostrava

Foto: Photo News

Kirsten Flipkens heeft zich vrijdag, aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs, geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Tsjechische Ostrava (hard/528.500 dollar). Flipkens en Schuurs, samen het vierde reekshoofd, haalden het na één uur en 36 minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (7/3)) van de Oekraïens-Roemeense tandem Nadiya Kichenok/Monica Niculescu.

In de halve eindstrijd treffen Flipkens en Schuurs Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka, samen het eerste reekshoofd in het dubbelspel. Mertens en Sabalenka haalden het donderdag in hun kwartfinale na een supertiebreak (7-6 (7/5), 5-7 en 10/8) van de Letse Jelena Ostapenko en Russin Vera Zvonareva.

In het enkelspel in Ostrava speelt Elise Mertens later vrijdag haar kwartfinale tegen de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA 14), vorige maand nog finalist op de US Open.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.