Stad stuurt medewerkers naar begraafplaatsen voor allerheiligenweek

Stad stuurt medewerkers naar begraafplaatsen voor allerheiligenweek

Foto: archief/DVH

Gent -

Wie de komende weken het graf van overledene wil bezoeken in Gent, kan dat. Een mondmasker is wel verplicht De Stad stuurt medewerkers ter plaatse naar elke begraafplaats.

Met de allerheiligenweek in het vooruitzicht, trekken duizenden Gentenaars de komende dagen naar de begraafplaatsen. Dat blijft toegestaan, maakt schepen Mieke Van Hecke (CD&V) duidelijk. “Er zijn maatregelen om alles veilig te laten verlopen.” U moet bijvoorbeeld een mondmasker dragen.

De Stad stuurt ook medewerkers naar alle begraafplaatsen, om bezoekers te helpen en duidelijk te maken wat de regels zijn. “Bezoekers met vragen kunnen die in de allerheiligenweek ter plekke stellen aan stadsmedewerkers”, zegt Van Hecke.

Op dinsdag 27 oktober van 14 tot 17 uur is dat op de begraafplaats van Gentbrugge, op woensdag 28 oktober van 14 tot 17 uur op de Westerbegraafplaats, op donderdag 29 oktober van 14 tot 17 uur op de begraafplaats van Sint-Amandsberg, en op zondag 1 november van 9 tot 17 uur op de begraafplaatsen van Gentbrugge, Sint-Amandsberg en de Westerbegraafplaats.

Reveil, een herdenking die elk jaar doorgaat op de begraafplaatsen op 1 november, wordt afgelast.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio