Victor Campenaerts onder de indruk van winnaar: “Imposant nummer, maar wel een gemiste kans voor mezelf”

Victor Campenaerts onder de indruk van winnaar: “Imposant nummer, maar wel een gemiste kans voor mezelf”

Foto: Photo News

Victor Campenaerts (NTT) reed een sterke 19de rit in de Giro, maar kwam net tekort om de dagzege te grijpen. Vocsnor had geen antwoord op de aanval van hardrijder Josef Cerny op iets meer dan 20 kilometer van de streep. Onze landgenoot ontsnapte op een kilometer van de finish wel nog uit de achtervolgende groep en finishte knap als tweede. “Ik was ongelofelijk goed vandaag, ik weet niet vanwaar die superbenen kwamen.” Achter zijn prijzengeld kan hij wel fluiten. Giro-baas Mauro Vegni weigert omdat hij tegen zijn zin de rit moest inkorten van het peloton.

Beste man in koers, de werelduurrecordhouder. De herstart was amper gegeven of Campenaerts forceerde een eerste vlucht, toen al met Josef Cerny. Elf renners kwamen na lang achtervolgen aansluiten, met daarbij ook nog Sander Armée en Iljo Keisse. En het was opnieuw Campenaerts die op het enige klimmetje van de dag de schifting doorvoerde. Zes renners bleven over, met de drie Belgen. Maar tegen de aanval van de Tsjech Cerny (Team CCC) hadden ook zij geen verhaal. “Cerny was indrukwekkend”, zei Campenaerts. “We hebben er echt hard achter gereden. De verstandhouding was goed, behalve die Italiaan. (Mosca, nvdr.) Maar die zat echt dood, denk ik. Anders was hij wel op mijn wiel gesprongen.”

Winnen of tweede: groter kan het verschil niet zijn. Campenaerts: “Dit was een grote kans. Ik was ongelooflijk goed, ik weet echt niet vanwaar die benen komen. We hadden in de bus ook afgesproken dat we de organisator een mooie koers wilden geven omdat hij ons gevolgd was bij onze vraag om de etappe in te korten. Misschien heeft het peloton net iets te snel de strijdbijl begraven. Mijn oordeel: als we een etappe van 260 kilometer hadden gereden, had je maar tien seconden moeten kijken naar een massaspurt. Nu heb je een halfuur echte koers gezien.”

Nieuwe sponsor?

Ondanks een nog lopend contract is het niet helemaal zeker of Campenaerts volgend jaar voor het Zuid-Afrikaanse team kan uitkomen. Hoofdsponsor NTT haakt af en een nieuwe geldschieter is er officieel nog niet. Teammanager Doug Ryder kwam wel onverwacht naar de Giro afgezakt. Campenaerts: “Er zijn interessante gesprekken, er liggen sponsors op de loer. Ik hoop, uit de grond van mijn hart, dat alles kan doorgaan zoals het gepland was.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.