Zorgpersoneel Anderlecht vraagt met flashmob extra hulp in coronastrijd

Een vijftigtal zorgverleners van het ziekenhuis Sint-Anna/Sint-Remi in Anderlecht heeft vrijdag op de parking van het ziekenhuis een flashmob gehouden. Ze brachten samen een choreografie op het nummer “Jerusalema”. Met de actie willen ze extra helpende handen vragen om de tweede coronagolf op te vangen in het ziekenhuis.

De flashmob werd georganiseerd door de christelijke vakbond. Het zorgpersoneel wil hiermee een noodkreet lanceren richting de politiek en de bevolking. Ze vragen in eerste instantie om extra middelen, omdat heel wat zorgverleners moeten blijven werken, ook al hebben ze positief getest op het coronavirus. Ze roepen de bevolking ook op om de hygiëneregels te respecteren en correct toe te passen.

“In mijn 23-jarige carrière, waarvan 20 jaar op intensieve zorgen, heb ik me nog nooit zo in gevaar gevoeld als nu. En ook de patiënten lopen gevaar door een gebrek een personeel”, klinkt het bij een verpleegster.

De zorgverleners klagen ook de huidige vermoeidheid en de angst aan voor wat nog komen gaat. “We zijn bang om in de toekomst keuzes te moeten maken tussen chronisch-zieken en COVID-zieken”, klinkt het.

bekijk ook

ZO ZIT DAT. Zo snel verspreidt het coronavirus zich

Hoelang blijf je besmet met het coronavirus?

Hoe het coronavirus onze cellen kaapt

Corrigeer

MEER NIEUWS