Pro Basketball League behoudt startdatum van de competitie, Cupformat wijzigt

Pro Basketball League behoudt startdatum van de competitie, Cupformat wijzigt

Foto: Rudy DECLERCK

De aanvangsdatum van de EuroMillions Basketball League blijft behouden op 6 november, ondanks de aankondiging dat de wedstrijden tot en met 19 november zonder publiek moeten gespeeld worden. De thuisclubs hebben echter de mogelijkheid om de wedstrijden van de eerste 2 speeldagen te verplaatsen naar een later moment waarop mogelijk wel opnieuw publiek de wedstrijd kan bijwonen en de beperkingen op horeca eventueel ook opgeheven zijn.

In overleg met Basketball Belgium werd beslist dat het nieuwe format voor de Beker van België, bestaande uit 4 poules van 4 clubs (10 clubs uit EuroMillions Basketball League en 6 clubs gekwalificeerd uit Top Division Men 1) dit seizoen nog niet wordt ingevoerd.

De Beker van België zal als volgt afgewerkt worden:

- weekend van 11/12 dec: kwalificatieronde tussen clubs 7,8,9 en 10 uit het klassement van vorig seizoen (back-to-back format)

- weekend van 22/23 jan: kwartfinale (back-to-back format)

- weekend van 5/6 feb: halve finale (back-to-back format)

- 21 maart: finale

Door deze wijziging van de Cup format komt het weekend van 20/21 november vrij voor clubs om competitiewedstrijden in de EuroMillions League te plannen. Begin volgende week wordt de planning van de eerste 3 competitieweekends gecommuniceerd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.