Spannende driestrijd om tweede Superprestigewinst verwacht in Ruddervoorde

Spannende driestrijd om tweede Superprestigewinst verwacht in Ruddervoorde

Toon Aerts. Foto: BELGA

Met de manche in Ruddervoorde op zaterdag krijgen de veldrijders de tweede wedstrijd van de Superprestige voorgeschoteld. Toon Aerts is leider in dit klassement na zijn zege in Gieten en geldt als man in vorm als topfavoriet. Wegens de coronapandemie zijn zaterdag geen supporters welkom in Ruddervoorde.

Toon Aerts is met drie opeenvolgende overwinningen het sterkst aan het nieuwe veldritseizoen begonnen. Na zeges in Kruibeke, Gieten en Beringen geldt hij ook als één van de topfavorieten voor de wedstrijd in Ruddervoorde waar Mathieu van der Poel vorig jaar meteen aan het feest was bij zijn rentree in het veld. De Nederlandse veelwinnaar komt pas later dit seizoen in actie, net zoals Wout van Aert, dus ongetwijfeld wordt het zoals in de voorbije wedstrijden een strijd tussen Toon Aerts en de heren van Pauwels Sauzen-Bingoal.

“We zijn alle drie een beetje aan elkaar gewaagd”, meent Toon Aerts. “Eli en ik rijden al op een hoog niveau, maar we kunnen allebei nog een stapje beter. Laurens leunt daar dicht tegenaan en heeft niet veel nodig om die stap nog te zetten. De komende weken zal het tussen ons drieën gaan en zelf hoop ik tegen de Koppenbergcross mijn eerste piek te hebben.”

Iserbyt won al één keer dit seizoen, maar sukkelde daarna een tijdje met een knieblessure nadat hij die had bezeerd in de Rapencross. Daardoor was de trainingsarbeid twee weken lang minder dan normaal, maar stilaan zijn die knieproblemen verleden tijd. “Ik verwacht dat ik ook tegen de Koppenberg helemaal top moet zijn, al neemt dat niet weg dat ik ook nu al goed wil presteren.”

Bij de dames was Ceylin Alvarado meteen aan het feest in haar eerste wedstrijd van het seizoen in Gieten. Vorige week moest ze dan weer de zege laten aan haar landgenote Denise Betsema die daags nadien nog eens won in het Zwitserse Bern. Overigens worden de wedstrijden zaterdag op een ‘normaal’ uur afgewerkt in Ruddervoorde. De dames rijden om 13u40, de heren beloften en elite om 15 uur, zonder publiek.

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.