Eli Iserbyt soleert naar overwinning in Superprestige in Ruddervoorde

Eli Iserbyt soleert naar overwinning in Superprestige in Ruddervoorde

Foto: VDB

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdag de Superprestige-manche in Ruddervoorde gewonnen. De West-Vlaming reed in het slot weg van Toon Aerts (Telenet Baloise Lions), die tweede werd. De Nederlander Lars van der Haar werd derde. Iserbyt en Aerts delen na twee manches de leiding.

Quinten Hermans bepaalde het tempo in de eerste ronde, maar het was zijn ploegmaat Toon Aerts die op het snelle maar winderige parcours de eerste speldenprik uitdeelde met een goede passage door het zand. Hermans en Iserbyt volgden Aerts. Lars van der Haar en Corné van Kessel reden in de achtervolging, maar kwamen pas na een kwartiertje koers weer degelijk aansluiten. Belgisch kampioen Laurens Sweeck miste zijn start en kwam pas na een samensmelting vooraan opduiken.

De kopgroep van tien renners bestond uit drie blokken: Tormans CX, Telenet Baloise Lions en Pauwels Sauzen-Bingoal. Telkens probeerde één van de leiders om aan te vallen, in de hoop dat het daarna even zou stilvallen dankzij een afstoppende ploegmakker. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck: allemaal probeerden ze het. Maar uiteindelijk was het Toon Aerts die erin slaagde om de kopgroep uiteen te doen spatten. Enkel Iserbyt kon nog aanklampen. Hij plaatste uiteindelijk de beslissende aanval en werkte de slotronde solo af. Door zijn overwinning is Iserbyt ook medeleider in de Telenet Superprestige, samen met Aerts.

Eli Iserbyt soleert naar overwinning in Superprestige in Ruddervoorde
Foto: BELGA
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.