Wit, melkachtig goedje drijft in beek: “Geen gevaar voor het milieu”

Video: BFM

Willebroek -

Nabij de Jozef de Blockstraat in Willebroek, onder de Ringbrug, is de brandweer zaterdagavond uitgerukt naar een verontreinigde beek. Een buurtbewoner had een wit, melkachtig goedje op het water zien drijven.

“Een melding kwam binnen rond 15.30u, het water zag er erg wit. De brandweer en Civiele Bescherming zijn daarom ter plaatse gegaan”, bevestigt woordvoerder Dirk Van de Sande van politiezone Mechelen-Willebroek.

Vanuit riolering

Een buurtbewoner had een witte, melkachtige substantie zien drijven. “Die bleek vanuit de riolering in de beek gelopen te zijn”, zegt brandweerofficier Jos De Loose van brandweerzone Rivierenland.

Wit, melkachtig goedje drijft in beek: “Geen gevaar voor het milieu”
Foto: BFM

“De Civiele Bescherming heeft metingen uitgevoerd en daaruit is gebleken dat het niet om een biologisch schadelijke substantie gaat. Er is dus geen gevaar voor het milieu. Voor alle zekerheid hebben we een grote hoeveelheid extra water aangevoerd om het product te verdunnen.”

Een tankwagen van 12.000 liter werd daarvoor ter plaatse gestuurd. De brandweer was ook nog in de weer met een rioolstop, maar die moest uiteindelijk niet ingezet worden. Er is ook nog een staal genomen van het goedje, om de precieze oorsprong te achterhalen.

Wit, melkachtig goedje drijft in beek: “Geen gevaar voor het milieu”
Foto: BFM
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio