Zeven arrestaties in Boom: politie voorkomt vermoedelijke confrontatie tussen voetbalsupporters

Boom -

Aan een loods in de industriezone van Boom, in de straat Scherpenhoek, heeft de Antwerpse politie in samenwerking met de politiezone Rupel zeven mannen bestuurlijk aangehouden omdat zij vermoedelijk van plan waren om de confrontatie aan te gaan met andere voetbalsupporters. De opgepakte mannen zouden te situeren zijn in het Antwerp-kamp.

Na de spektakelderby tussen Antwerp en Beerschot bleef het aanvankelijk rustig in Antwerpen. De politie hield de nodige manschappen achter de hand, zowel in de buurt van het Bosuilstadion als elders in de stad, maar moest nergens uitrukken.

Even na de match werd wél met de grote middelen ingegrepen in Boom. Uit informatie kon de politie afleiden dat daar onlusten gingen ontstaan. Uiteindelijk werden zeven mannen aangetroffen, maar de confrontatie had nog niet plaatsgevonden en dus kon erger worden voorkomen. De zeven werden bestuurlijk aangehouden.

De Antwerpse politie benadrukt dat de interventie tot stand is kunnen komen dankzij de goede samenwerking met de politiezone Rupel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio