Film Fest Gent hard getroffen door corona: niet helft aantal bezoekers van vorig jaar

Film Fest Gent hard getroffen door corona: niet helft aantal bezoekers van vorig jaar
Gent -

De 47ste editie van Film Fest Gent lokte tussen 13 en 24 oktober 41.000 bezoekers. Dat is minder dan de helft van vorig jaar, toen er ongeveer 100.000 bezoekers waren.

Spelbreker was uiteraard corona, dat ervoor zorgde dat slechts 50 procent van de zaalcapaciteit mocht worden gebruikt, met een maximum van 200 bezoekers per zaal. Tijdens de tweede week van het festival moesten bovendien de laatavondvoorstellingen worden geschrapt. Er was ook een online gedeelte, waarbij 2.000 streams werden geregistreerd. De meest gestreamde titel was de documentaire ‘For Sama’ van Waad al-Kateab.

Algemeen directeur Marijke Vandeburie is ondanks alles toch tevreden: “We zijn ontzettend dankbaar dat het festival is kunnen doorgaan. We hebben de maatregelen strikt toegepast om het publiek dat massaal is komen opdagen, veilig te kunnen ontvangen.”

De Grand Prix voor beste film ging naar de documentaire ‘Petite fille’ van Sébastien Lifshitz. De zwart-witfilm ‘Servants’ van Ivan Ostrochovský won de Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek en Sound Design. IJslander Hildur Guðnadóttir won de Film Composer of the Year Award en Nicholas Britell pakt de TV Composer of the Year Award tijdens de 20ste World Soundtrack Awards.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio