Dubbele Franse wereldtitel op WK Mountainbike eliminator in Leuven

 

 ©  Vel

Bron: BELGA

De Fransen hebben zondag het wereldkampioenschap mountainbike eliminator in Leuven gedomineerd. Titouan Perrin-Ganier veroverde een vierde wereldtitel op rij, Isaure Medde in een prangende sprint haar eerste.

De 29-jarige Titouan Perrier-Ganier won al z’n heats en sloeg in de slotronde van de finale een gaatje op de ervaren Duitser Simon Gegenheimer. De Zweed Anton Olstam veroverde brons, tijdritwinnaar Lorenzo Serres werd vierde. Eerste Belg Jay Bytebier reed naar een zesde plek in de kleine finale, oud-wereldkampioen Fabrice Mels finishte als tiende.

Bij de vrouwen werd het een millimetersprint tussen de Italiaanse titelverdedigster Gaia Tormena en de Franse Isaure Medde. Na minuten in spanning wachten, arm in arm, wees de fotofinish de 20-jarige Medde aan als winnares. Vorig jaar was ze nog als tweede geëindigd in Waregem. De Nederlandse Fem van Empel veroverde brons, voor haar landgenote Didi de Vries.

Wereldkampioen BMX Twan van Gendt en crosscountryspecialiste Anne Terpstra waren de bekendste namen in Leuven, maar haalden allebei de finale niet. De wedstrijd werd door het Belgische City Mountainbike georganiseerd op het Ladeuzeplein in centrum Leuven, zonder publiek.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie