Egan Bernal kent oorzaak van problemen: “Ene been is langer dan het andere”

Egan Bernal kent oorzaak van problemen: “Ene been is langer dan het andere”

Foto: AP

Het gaat Ineos Grenadiers voor de wind gaan met onder meer de Giro-winst van Tao Geoghegan Hart (25). Voor Egan Bernal (23) was het een iets minder leuk jaar. De Colombiaan moest opgeven in de Tour en zette daarna vroegtijdig een punt achter zijn seizoen. Hij heeft intussen wel de oorzaak gevonden van zijn problemen.

“Het probleem is dat mijn ene been langer is dan het andere”, vertelde Bernal bij ESPN Colombia. “Dat veroorzaakt een verkromming in mijn rug, waardoor een schijf in mijn wervelkolom is geraakt die normaal de toevoer van glucose aan mijn benen zou moeten verzorgen.”

Een operatie is niet aan de orde. “Het is een probleem dat alleen kan worden met langdurige revalidatie”, zegt de Colombiaan die de Tour in 2019 nog won. “Mijn rug moet versterkt worden én we moeten de schijf die lichtjes verplaatst is opnieuw op zijn plaats krijgen.” Van Ineos krijgt Bernal alle tijd om aan zijn herstel te werken.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.