Dave Brailsford over offensievere aanpak van Ineos: “Dit is veel leuker”

Dave Brailsford over offensievere aanpak van Ineos: “Dit is veel leuker”

Foto: Photo News

Tao Geoghegan Hart (25) won dit weekend de Giro voor Ineos Grenadiers. Manager Dave Brailsford toonde zich niet alleen tevreden met de zege, maar ook met de manier waarop die tot stand kwam. “We reden een pak offensiever en dat is uiteindelijk toch leuker”, zei de Brit bij Eurosport.

“We zijn Grenadiers nu”, herhaalde Brailsford tot enkele keren toe. De Ineos-manager wil komaf maken met het nogal defensieve imago dat de ploeg met zich meedroeg sinds de dagen van Team Sky. Herinner u het treintje van Chris Froome dat de Tour controleerde.

“We hebben veel prijzen gewonnen met die defensieve stijl, maar dat is niet zo leuk om naar te kijken als dit, hé?, zei Brailsford, verwijzend naar de Giro -zege van Geoghegan Hart. “We zijn allemaal met wielrennen begonnen omdat we willen koersen. Uiteindelijk gaat koersen over het creëren van opwindende momenten. En dat is wat we nu willen doen. Dit is veel leuker.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.