Bradley Wiggins vol lof over Tao Geoghegan Hart: “Hopelijk krijgt hij nu ook zijn kans in de Tour”

Bradley Wiggins vol lof over Tao Geoghegan Hart: “Hopelijk krijgt hij nu ook zijn kans in de Tour”

Foto: EPA-EFE

Tao Geoghegan Hart verraste vriend en vijand met de eindzege in de Giro. Bradley Wiggins hoopt dat zijn landgenoot van Ineos Grenadies nu ook de kans krijgt om zich volledig door te zetten als kopman.

“Tao is een ongelofelijk lieve jongen”, zei Wiggins bij Europsport over zijn landgenoot, die hij goed kent. “Hij heeft nooit geroepen dat hij iets als dit zou doen. Hij hoopte gewoon om ooit prof te worden en in de voetsporen van zijn helden bij Team Sky te mogen treden. Er bestond geen andere ploeg voor hem.”

Wiggins hoopt evenwel dat de bescheiden Geoghegan Hart nu ook voluit zijn kans krijgt. “Hopelijk krijgt hij nu ook zijn kans in de Tour en kunnen we het de komende tien jaar nog over hem hebben”, klonk het bij de voormalige winnaar van de Ronde van Frankrijk. “Hij zou met plezier in dienst van Geraint Thomas, Adam Yates en Egan Bernal rijden, maar hij is zelf ook een waardig kampioen. Ons land kan een rolmodel in deze sport goed gebruiken. Natuurlijk zijn er ook Thomas en Chris Froome, maar deze kerel is jonger.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.