Moeder en dochter stelen honderden kledingstukken: “Herinner me niets door mijn medicatie”

Moeder en dochter stelen honderden kledingstukken: “Herinner me niets door mijn medicatie”
Gent / Lievegem / Blankenberge -

Een moeder en dochter zijn maandag door de Gentse rechtbank veroordeeld voor de diefstal van honderden kledingstukken, juwelen en make-up. De dochter beweerde zich niets te herinneren door medicatie.

De rechtbank van Gent veroordeelde maandag een moeder en dochter voor een reeks winkeldiefstallen. Ze pikten de afgelopen jaren honderden kledingstukken, maar ook juwelen en make-up. Ze deden dat door in het geniep het label van de kledij te knippen.

Moeder en dochter sloegen niet alleen toe in Gent. In een winkel in Waarschoot gingen ze aan de haal met 97 kledingstukken ter waarde van 4.000 euro’s. Ook in Blankenberge namen ze dingen mee zonder te betalen.

De moeder kreeg een celstraf van 14 maanden en een boete van 400 euro opgelegd. De dochter kreeg dezelfde boete, maar haar celstraf bedroeg twee jaar doordat ze op eigen houtje nog enkele diefstallen pleegde.

“Niet de intentie om te stelen”

Na het vonnis verlieten ze al morrend de rechtszaal. Tijdens de behandeling van het dossier minimaliseerden ze ook al de feiten. De moeder zei dat ze nooit de intentie had om te stelen en dat ze veel kleren wel betaald hadden. De dochter gaf aan dat ze zich door haar medicatie niet alles kon herinneren en vroeg de vrijspraak.

Maar rechter Anthony Van Mol had daar geen oren naar. “Door de camerabeelden, de verklaringen van de winkelbedienden en de huiszoekingen bestaat er geen twijfel over de feiten. Daarbovenop is er het antisociale gedrag en een totaal gebrek aan probleeminzicht. Tijd dat jullie wakker worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio