Nog een Gentse basisschool dicht wegens te weinig leerkrachten: “De druk is groot”

Nog een Gentse basisschool dicht wegens te weinig leerkrachten: “De druk is groot”

De coronadruk op Gentse scholen groeit. Een tweede basisschool sluit tijdelijk de deuren wegens overmacht. Foto: GenrebeeldPhoto News

Gent -

Het coronavirus houdt steeds meer Gentse scholen dicht. Basisschool De Boomgaard vlakbij De Ledeganck is al de tweede school die tijdelijk moet sluiten wegens te weinig leerkrachten. Ook één Gentse kleuterafdeling gaat voorlopig niet meer open.

Alsmaar meer Gentse scholen botsen op ernstige problemen door corona. In Drongen moeten de leerlingen van basisschool De Mijlpaal noodgedwongen tot 11 november thuisblijven. Ook De Boomgaard in de Bommelstraat sluit maandag één dag de deuren. Ouders werden gisterenavond verwittigd. In een derde Gentse school blijft de kleuterafdeling dan weer dicht.

LEES OOK: Gentse school sluit wegens te weinig leerkrachten: 251 leerlingen thuis

In alle drie de gevallen gaat het om een situatie van overmacht. Er is geen corona-uitbraak, maar er zitten wel zoveel leerkrachten in quarantaine dat de schoolorganisatie volledig vastloopt. In basisschool De Mijlpaal is er noodopvang. De Boomgaard krijgt hulp van de Stad zodat ze dinsdag weer open kan.

Er zullen wellicht nog meer scholen de deuren sluiten, zegt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). “De nieuwe teststrategie heeft een impact op het onderwijs”, zegt ze. “Mensen zonder symptomen maar met een hoog risico contact worden meteen tien dagen thuis gezet. Het is evident dat daardoor ook meer leerkrachten thuis zitten. De druk is groot. Al zijn er wel verschillen tussen de scholen onderling.”

Vorige week werden er in totaal 110 besmettingen bij leerlingen en 48 bij leerkrachten gemeld.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio