Tour gaat officiële samenwerking aan met Cure Leukaemia van ex-voetbalprof Geoff Thomas

Tour gaat officiële samenwerking aan met Cure Leukaemia van ex-voetbalprof Geoff Thomas

Geoff Thomas (rechts) tijdens de draw van de halve finale van de FA Cup. Foto: Photo News

De Tour de France wordt een officiële partner van Cure Leukaemia, de organisatie van ex-voetbalprof en voormalig leukemiepatiënt Geoff Thomas. Cure Leukaemia is de eerste ‘charity partner’ van de Tour in Groot-Brittannië.

Cure Leukaemia werd in 2003 opgericht. Een van hun meest in het oog springende acties is de Tour 21. In 2005 besliste ex-voetbalprof en voormalig leukemiepatiënt Geoff Thomas voor het eerst om, enkele weken voor de profs, de volledige Ronde van Frankrijk uit te rijden. Nadien herhaalde hij dat kunstje nog drie keer en in de zomer van 2021 - tussen 19 juni en 11 juli hoopt hij dat opnieuw te doen, samen met 25 andere ex-kankerpatiënten.

Thomas, die voor de Engelse nationale ploeg, Crystal Palace en Wolverhampton voetbalde, verzamelde in het verleden telkens 1 miljoen pond (1,1 miljoen euro) met zijn actie. Komende zomer hoopt hij, met de hulp van de Tour-organisatie, dat bedrag te overtreffen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.