Brandweer treft lichaam van man aan met kleren in de hand: veertiger raakte net niet op tijd weg

Brandweer treft lichaam van man aan met kleren in de hand: veertiger raakte net niet op tijd weg

De brand ontstond in de slaapkamer. Foto: svov

Dendermonde / Oudegem -

In het Mevrouw Courtmanspark in Oudegem (Dendermonde) woedde een hevige brand in een slaapkamer van een woning waar een vader en een zoon samenwonen. De zoon overleefde het niet. De veertiger raakte niet op tijd uit de slaapkamer. Over de oorzaak is er geen duidelijkheid. Die moet een branddeskundige nagaan.

Omstreeks 10 uur ontstond brand in een woning in de wijk Mevrouw Courtmanspark. Een buur merkte dat op en verwittigde de hulpdiensten. De politie was er eerst en de agenten zagen dat de slaapkamer het ergst getroffen was. Het was ook duidelijk dat er nog iemand in de ruimte was. Agenten zetten een ladder tegen de gevel en probeerden vruchteloos binnen te raken. Enkele ogenblikken later was de brandweer er al. (Lees verder onder de foto)

Brandweer treft lichaam van man aan met kleren in de hand: veertiger raakte net niet op tijd weg<BR />
“Toen onze mensen aankwamen, hadden ze alles snel onder controle”, zegt Wouter Van Den Broeck van brandweerzone Oost. Foto: svov

“Toen onze mensen aankwamen, hadden ze alles snel onder controle”, zegt Wouter Van Den Broeck van brandweerzone Oost. “Het ging niet om een uitslaande brand, omdat de ruimte afgesloten bleef. Het slaapkamerraam was gebarsten, maar nog niet gebroken. En de slaapkamerdeur was dicht. Dat heeft ervoor gezorgd dat niet het hele huis in lichterlaaie stond. In een mum van tijd was het vuur dus gedoofd in de slaapkamer. De rest van de woning ondervond vooral rook- en waterschade.”

In de slaapkamer bleek nog een man, een veertiger aanwezig. Hij overleefde de korte maar hevige brand niet. Het slachtoffer werd aangetroffen met de kleren in de hand. Hij raakte niet op tijd weg. De andere bewoner, de vader van de overledene, raakte wel uit het brandende huis. Hij was in shock en werd opgevangen in een naburige woning.”

Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen stuurde een branddeskundige ter plaatse. Die moet de exacte omstandigheden nagaan. De kans bestaat dat een brandende sigaret aan de basis ligt.

De straat werd een tijd afgesloten, zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Het slachtoffer werd zo snel mogelijk uit het huis gehaald om na te gaan of er nog kon gereanimeerd worden, maar al snel bleek dat er geen hulp meer kon baten. De verslagenheid bij de hulpdiensten en de buurt is groot.

Video: TV Oost

Corrigeer

MEER NIEUWS