Filou Oostende stelt zijn thuis-topmatchen niet uit

Filou Oostende stelt zijn thuis-topmatchen niet uit

Foto: Rudy DECLERCK

Filou Oostende mag geen supporters ontvangen voor de competitie-opener tegen Spirou Charleroi (zaterdag 7 november) en voor de ontvangst van Europees kampioen San Pablo Burgos (woensdag 11 november). De landskampioen maakt geen gebruik van de mogelijkheid om beide toppers uit te stellen.

“Vrijdag heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het COVID-19 virus verder tegen te gaan.Daarbij werd ook aangekondigd dat er tot 19 november geen publiek toegelaten is bij sportwedstrijden”, zegt Marie De Clerck, algemeen manager van landskampioen Filou Oostende.

“We vinden dit als club bijzonder jammer, want we waren perfect voorbereid om de ploegen, officials, vrijwilligers en supporters op een veilige en gezonde manier te ontvangen. We keken er dan ook hard naar uit om op zaterdag 7 november de eerste wedstrijd samen met hen te beleven. Maar de gezondheid van de supporters, spelers, coaches, staff en vrijwilligers gaat altijd voor.”

“Theoretisch konden we de thuiswedstrijd van zaterdag 7 november tegen Spirou Charleroi uitstellen”, wijst Marie De Clerck op een mogelijkheid die de basketliga bij de twee eerste speeldagen biedt. “Maar sportief zou dat een verkeerde beslissing zijn. Bovendien weten we nog niet hoelang de huidige maatregelen duren en op welke manier we een uitgestelde wedstrijd in ons schema zouden kunnen invoegen. Daarom hebben we beslist om de wedstrijden van zaterdag 7 en woensdag 11 november tegen respectievelijk Spirou Charleroi en San Pablo Burgos te laten plaats hebben, achter gesloten deuren.”

“Uiteraard is dit een serieuze domper op de basketvreugde bij onze abonnees, business seat houders en partners”, beseft Marie De Clerck. “Daarom willen we er alles aan doen om hen beide wedstrijden mee te laten volgen en beleven. De wedstrijd tegen Spirou Charleroi (zaterdag 7 november om 20.30u) zal te zien zijn via embl.tv. Bij die wedstrijd voorzien we extra commentaar. Ondertussen kregen we de bevestiging dat Eleven Sports de rechten heeft om onze wedstrijden in de Basketball Champions League wedstrijden uit te zenden. Dus de wedstrijd tegen San Pablo Burgos (woensdag 11 november om 20 ujur) zal op televisie te zien zijn via Play Sports en Proximus. Voor de abonnees die geen toegang hebben tot deze zenders voorzien we een unieke code om online te kunnen volgen”, besluit De Clerck.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.