Basket@Sea kondigt zelf lockdown voor zijn 36 teams aan

Basket@Sea kondigt zelf lockdown voor zijn 36 teams aan

Foto: Rudy DECLERCK

“Terwijl de politiek zich in alle bochten wringt om een algemene lockdown te vermijden, moeten wij, als basketbalclub die verantwoordelijk is voor 300 spelers, de waarheid onder ogen durven te zien”, legt voorzitter Chris Jonckheere de tijdelijke lockdown van Basket@Sea uit.

Basket@Sea, de overkoepelende naam van KBGO Duva, KBOB en BCO-jeugd en zo één van de grootste basketfamilies van Vlaanderen, heeft beslist om alle activiteiten van de club (trainingen, matchen en specialisatietrainingen) voor alle reeksen onmiddellijk stop te zetten tot en met 11 november. “Deze tijdelijke lockdown voor al onze ploegen, jeugd en niet-professionele seniores, ook voor wie jonger is dan 12 jaar en voor de G-sport, is de moeilijkste maar de enige logische beslissing. Dit geldt dus voor dertig jeugdteams en zes eerste ploegen. Alleen de eerste ploeg van Filou Oostende en de basketschool die in Top Division Two basket, vallen niet onder die regel”, zegt voorzitter Chris Jonckheere. “Omdat de situatie niet langer houdbaar is en een duidelijk signaal van Basketbal Vlaanderen uitblijft, nam onze Task Force, in samenspraak met de Basket@Sea COVID-19 cel, zijn verantwoordelijkheid. Enkel wanneer we samen inspanningen leveren om de curve te doen dalen, kunnen we eraan denken om het basketten te hervatten.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.