Jongen schopt en gooit tiener van trap in station Kortrijk, politie onderzoekt de zaak

Op sociale media circuleert sinds dinsdag opnieuw een filmpje waarin een minderjarige jongen in elkaar wordt geslagen. Dit keer spelen de feiten zich af in het station van Kortrijk. De politie kon zowel het slachtoffer als de dader identificeren.

Het was Wouter Vermeersch van het Vlaams Belang in Kortrijk die de beelden dinsdagmorgen op Facebook verspreidde. Op het 28 seconden durenden filmpje is te zien hoe een tienerjongen staat te bellen in een traphal aan de achterkant van het station in Kortrijk. Een zwaarlijvige jongen, van vreemde origine en in een training van Olympique Marseille, stapt op hem af en gooit hem van de trap. Hij geeft hem eerst een schop in de rug, daarna een slag tegen het hoofd en ten slotte nog een trap tegen het hoofd. Daarna wandelt hij weg, de jongen blijft zitten op de trap.

Volgens Vermeersch dateren de feiten van vrijdag. De politiezone Vlas zag de beelden ook en is ambtshalve een onderzoek gestart. De politie kon zowel het slachtoffer als de mogelijke verdachte identificeren. Beiden zijn minderjarig. De verdachte werd in opdracht van het parket opgepakt en zal worden verhoord.

Het is al het tweede filmpje van zinloos geweld in twee weken tijd dat voor ophef zorgt. In Puurs circuleerde een filmpje van een 15-jarige jongen die belaagd werd door vijf jongeren. Ook daar werden de verdachten geïdentificeerd. (gsd)

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie