Geen nieuwe besmettingen bij KV Mechelen, wedstrijd tegen Club Brugge wel in gevaar

Geen nieuwe besmettingen bij KV Mechelen, wedstrijd tegen Club Brugge wel in gevaar

Foto: BELGA

De corona-uitbraak bij KV Mechelen lijkt onder controle, maar dat betekent niet dat de match tegen Club Brugge sowieso doorgaat. Bij de laatste test, afgenomen op maandag, werden geen nieuwe positieve gevallen vastgesteld. William Togui, Thibaut Peyre en tester-doelman Maxime Wenssens zijn nog besmet en moeten dus weer een week in quarantaine. De acht spelers die vorige woensdag positief bleken (Bushiri, Schoofs, Vranckx, Kaya, Voet, Shved, Bouzian en Boni), worden vandaag opnieuw getest.

Als vijf van hen nog altijd positief zijn, kan KV Mechelen de Pro League vragen om ook de wedstrijd van zaterdag op Club Brugge uit te stellen. Die resultaten worden morgen of vrijdag verwacht. Pas dan weten KV Mechelen en Club Brugge of er zaterdag gevoetbald kan worden. Het AFAS Stadion en de fan- en ticketshop blijven voor de rest van de week gesloten. Ook de niet-besmette spelers mogen het stadion voorlopig niet in. Zij trainen op de jeugdvelden en moeten na de training zonder te douchen naar huis.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.