Externe veiligheidspartner moet helpen om Kuurne-Brussel-Kuurne nog veiliger te maken

Externe veiligheidspartner moet helpen om Kuurne-Brussel-Kuurne nog veiliger te maken

Foto: BELGA

Kuurne-Brussel-Kuurne gaat samenwerken met een externe partner om het parcours nog veiliger te maken. “Interactie met enkele van de deelnemende ploegen die hun opmerkingen of aanbevelingen kunnen kenbaar maken, is ook een belangrijke aspect dat de organisatie hoog in het vaandel draagt”, zegt woordvoerder Peter Debaveye bij Focus-WTV.

“Dit jaar werd ons parcours al grondig aangepakt en op verschillende plaatsen vernieuwd, hoofdzakelijk in functie van het verbeteren van de veiligheid voor de renners, volgers en publiek”, zo klinkt het. Met de samenwerking met DORO wil de organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne nu nog een stapje verder gaan.

De bedoeling is om handboek op te maken met daarin een risico-analyse en duiding van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen. Om tot die maatregelen te komen, zal er dus ook overleg gepleegd worden met de deelnemende ploegen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.