Kiki Bertens mist Australian Open na achillespeesoperatie

Kiki Bertens mist Australian Open na achillespeesoperatie

Foto: REUTERS

Kiki Bertens heeft zich laten opereren aan een achillespees en is om die reden voor lange tijd uitgeschakeld. De nummer negen van de wereld mist onder meer de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in januari. Bertens meldde het nieuws op Instagram.

De Nederlandse speelde voor het laatst op Roland Garros. Op het grandslamtoernooi in Parijs werd ze in de vierde ronde uitgeschakeld.

“Ik liep al erg lang met klachten aan mijn achillespees. Dit belemmerde mij de laatste tijd te veel in trainingen en wedstrijden”, postte Bertens. “De enige mogelijkheid om weer het maximale uit mijn trainingen en wedstrijden te halen was me te laten opereren. Dit heb ik dan nu ook gedaan. Hierdoor mis ik het begin van 2021 en zal dus niet deelnemen in Australie. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk sterker en fitter terug te komen.”

De Nederlandse besloot eerder deze maand na Roland Garros dat ze niet meer in actie zou komen dit seizoen. Ze meldde zich af voor de toernooien van Ostrava en Linz. Haar laatste partij was die in de vierde ronde in Parijs. Ze verloor toen roemloos van de Italiaanse Martina Trevisan.

Bertens speelde dit seizoen slechts zeven toernooien. Ze veroverde voor de uitbraak van het coronavirus in februari haar tiende titel in Sint-Petersburg. Op de Australian Open reikte ze net als in Parijs tot de vierde ronde. Op de US Open kwam ze niet in actie.

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.