Nieuw: mondmasker dragen nu ook verplicht aan élke schoolpoort in Gent

Nieuw: mondmasker dragen nu ook verplicht aan élke schoolpoort in Gent

Foto: Raymond Lemmens

Gent -

Wie zijn of haar kind gaat afzetten of ophalen aan de schoolpoort, moet vanaf donderdag aan elke school in Gent verplicht een mondmasker dragen. Daarvoor zijn woensdag nieuwe regels uitgevaardigd.

De regels blijven verstrengen in Gent. In de nacht van woensdag op donderdag gaan de regels in die voor heel Vlaanderen gelden: geen evenementen, alle cultuurhuizen dicht en geen sportwedstrijden of trainingen meer voor mensen ouder dan twaalf jaar.

Die regels gelden voor heel Vlaanderen pas vanaf vrijdag 18 uur, maar Gent besliste ze sneller in te voeren: namelijk vanaf middernacht op woensdag. In één beweging voert Gent nog een andere regel in, op eigen initiatief.

De Stad verplicht het dragen van een mondmasker in alle schoolomgevingen in Gent. “De verplichting gaat in op donderdag 29 oktober en geldt in een zone van 200 meter rond de in- en uitgangen van alle Gentse scholen”, klinkt het woensdag in een persbericht.

‘Hangouders’

Een mondmasker dragen was al verplicht in een groot gebied in de Gentse binnenstad. Maar daarbuiten is het niet verplicht om het te dragen, als de regels rond sociale afstand tenminste gevolgd kunnen worden.

Aan sommige schoolpoorten duiken echter klachten op over ‘hangouders’, die voor en na schooltijd samentroepen. Ondertussen worden in de Gentse scholen steeds meer besmettingen vastgesteld. Zeker twee scholen zijn al gesloten omdat er niet genoeg personeel meer is.

Het coronavirus gaat de laatste weken snel rond onder de Gentenaars. De laatste veertien dagen hebben meer dan tweeduizend Gentenaars te horen gekregen dat ze besmet zijn met het virus.

LIVE. Corona in Gent: cijfers stijgen pijlsnel, Gent vervroegt strengere maatregelen

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN