Twintig studenten beboet na kotfeest in Gent: “Sommigen begrijpen niet dat er doden vallen”

Twintig studenten beboet na kotfeest in Gent: “Sommigen begrijpen niet dat er doden vallen”

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Ondanks de stijgende cijfers en strengere maatregelen, zijn er mensen die de ernst nog steeds niet inzien van de huidige situatie. De Gentse politie moest woensdagnacht twee kotfeestjes stilleggen. De twintig aanwezige studenten kregen elk boete van 250 euro. “Sommigen begrijpen niet dat er doden vallen”, zegt korpschef Filip Rasschaert op Radio 1 donderdagochtend.

Na enkele rustige dagen moest de Gentse politie woensdagnacht opnieuw heel wat pv’s schrijven wegens inbreuken op de coronamaatregelen. In de studentenbuurt werden er twee kotfeestjes stilgegelegd. “Op de feestjes waren er respectievelijk 13 personen en 7 aanwezig”, laat politiewoordvoerder Matto Langeraert weten. “Elke aanwezige kreeg een boete van 250 euro wegens een inbreuk op het samenscholingsverbod.”

Daarnaast werden er ook nog eens 22 mensen betrapt die het samenscholingsverbod negeerden op straat. Ook werden er 11 pv’s uitgeschreven voor inbreuken op de nachtklok en drie mensen die geen mondmasker droegen. “Ook zij kregen allemaal een boete van 250 euro”, zegt Langeraert.

“Blijf regels opvolgen”

In totaal werden er woensdagnacht dus 56 processen-verbaal opgesteld. Ondanks dat de cijfers blijven stijgen en de maatregelen strenger worden, zijn er mensen die ernst nog niet inzien. De politie herhaalt dan nogmaals de boodschap om de regels te volgen. “Nu moet iedereen zijn verantwoordelijkheid opnemen en de regels blijven opvolgen. Enkel zo kunnen we de cijfers afremmen”, besluit Langeraert.

Op Radio 1 riep korpschef Filip Rasschaert donderdagmorgen op om meer inspanningen te leveren naar jongeren toe. “We moeten dankbaar zijn voor jongeren die de regels opvolgen, maar we moeten ze ook sensibiliseren. Als er jongeren met te veel skaten bijvoorbeeld, dan gaan wij eerst het gesprek aan. Maar sommigen begrijpen nog steeds niet dat er doden vallen en dan moeten wij als politie optreden.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN