De hartverscheurende laatste woorden van een slachtoffer van Nice: “Zeg aan mijn kinderen dat ik van hen hou”

De hartverscheurende laatste woorden van een slachtoffer van Nice: “Zeg aan mijn kinderen dat ik van hen hou”

Foto: AFP

Na de aanslag vanochtend in Nice waarbij drie mensen om het leven kwamen, sijpelen de reacties van ooggetuigen binnen. Volgens verschillende bronnen kon één van de dodelijke slachtoffers nog snel - voor ze aan haar verwondingen bezweek - de woorden “zeg aan mijn kinderen dat ik van hen hou” zeggen.

Bij de aanslag bij de Notre-Dame in de zuidelijke kuststad zouden zeker drie doden en zes gewonden zijn gevallen. Toen de dader toesloeg, was volgens een geestelijke geen mis bezig. Wel opent de kerk al om 08.00 uur en komen mensen “op alle tijdstippen” bidden, aldus vader Philippe Asso. Na de aanslag gingen politie en andere hulpdiensten met tientallen voertuigen ter plaatse.

“Ik heb een man zien weglopen uit de kerk en binnen de dertig seconden waren er vier tot zes politieagenten ter plekke. Ik zag de man weglopen met de agenten achter hem en dan heb ik minstens vier explosief gehoord”, legt ooggetuige Frank Hembert uit aan Var-Matin. “Ik had me eerst verstopt maar had snel door dat het om iets ernstigs ging dus ik ben meteen vertrokken.”

Volgens een 32-jarige medewerker van een nabijgelegen horecazaak waren mensen kort voor 9 uur rennend op de vlucht geslagen. “Een vrouw kwam uit de kerk en zei: ‘ren, ren, iemand is mensen aan het neersteken”, zei de ober van het Grand Cafe de Lyon tegen persbureau AFP.

“Zeg aan mijn kinderen dat ik van hen hou”

Volgens verschillende bronnen zou ook een van de slachtoffers nog enkele woorden gezegd hebben voor ze overleed. “Zeg aan mijn kinderen dat ik van hen hou”, zou ze aan de hulpdiensten gevraagd hebben vlak voor ze aan haar verwondingen bezweek.

Het is niet de eerste keer in de recente geschiedenis dat een bloedige aanslag wordt gepleegd in de stad. In Nice vielen vier jaar geleden nog 86 doden. Toen reed een moslimextremist tijdens de Franse nationale feestdag op 14 juli met een vrachtwagen in op feestende mensen op een boulevard.

Corrigeer

MEER NIEUWS