Snel nog een pompoen uitkerven? Zo doe je het in enkele minuten

Snel nog een pompoen uitkerven? Zo doe je het in enkele minuten

Pompoenen uitkerven met een mesje kan een tijdrovende klus zijn, maar daar heeft de Schotse Nina Rutherford iets op gevonden. Via Facebook deelt ze haar hack zodat je na vijf minuten een kaarsje in een uitgehold exemplaar kunt plaatsen.

Het enige wat je nodig hebt is mesje, lepel en een elektrische klopper. Snijd het hoedje van de pompoen eraf en duw de klopper in het vruchtvlees. Zet het toestel aan en beweeg het voorzichtig langs de zijkanten om het vruchtvlees los te schrapen. Houd de pompoen steeds stevig vast.

Eens al het vruchtvlees van de randen is losgemaakt, kun je het er allemaal uitscheppen. Je krijgt binnen de vijf minuten een egale binnenkant. Kerf er nu een griezelig gezicht in en voeg een theelichtje toe. Klaar!

Sinds het plaatsen van de hack op Facebook werd het trucje al meer dan veertienduizend keer gedeeld. Iemand noemt deze tip een ware game changer. Helemaal nieuw is de manier van werken nochtans niet. Vorig jaar rond Halloween doken er al filmpjes op sociale media op waarin kloppers voor het karweitje als hulpmiddel werden gebruikt.

Corrigeer