Sinds donderdag meer coronapatiënten in UZ Gent dan tijdens eerste golf, meer zware gevallen ook

Sinds donderdag meer coronapatiënten in UZ Gent dan tijdens eerste golf, meer zware gevallen ook

Foto: fvv

Gent -

Het UZ Gent, het grootste ziekenhuis van Vlaanderen, verzorgt sinds donderdagmiddag meer COVID-19-patiënten dan tijdens de eerste besmettingsgolf van het coronavirus dit voorjaar.

Met 13 nieuwe coronapatiënten op donderdag komt het totaal in het UZ Gent op 84. Daarmee wordt de piek van 76 van de eerste coronagolf overschreden. Vooral op intensieve zorg is de situatie vandaag wel ernstiger omdat het ziekenhuis veel patiënten heeft opgevangen van andere ziekenhuizen.

In het Oost-Vlaamse ziekenhuis dreigen voorlopig nog geen ernstige capaciteitstekorten maar het personeel moet wel maatregelen treffen om een niet eerder bereikte hoeveelheid patiënten te verzorgen. Er liggen op dit ogenblik meer dan veertig patiënten op intensieve zorgen, voornamelijk omdat ziekenhuizen uit de rest van het land zich beroepen op het ziekenhuis om zware gevallen op te vangen en het ziekenhuis heel wat transfers heeft toegezegd.

In totaal zijn sinds het begin van de coronacrisis al meer dan 440 mensen verzorgd in het UZ Gent, zowat 10 procent is bezweken aan het virus.

LIVE. Corona in Gent: volg hier de laatste ontwikkelingen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio